Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Španielsky monarcha strieľal na slony, je čestným predsedom ochranárskej WWF!

Verejnosť čin kráľa Juana Carlosa odsúdila
Verejnosť čin kráľa Juana Carlosa odsúdila

MADRID - Španielsky kráľ Juan Carlos cez víkend vyvolal vo svojej krajine značné pobúrenie, keď sa dostali na verejnosť informácie, že si bol zapoľovať na slony v africkej Botswane. Monarcha je totiž okrem iného čestným predsedom španielskej pobočky Svetového fondu na ochranu prírody (WWF).

 

Nemenej vážnym dôvodom pre kritiku je aj skutočnosť, že drahú výpravu si doprial v období, keď musia mnohí Španieli zápasiť s dôsledkami hospodárskej krízy. Desaťtisíce ľudí sa už stihli podpísať pod internetovú výzvu, aby sa Juan Carlos vzdal svojej čestnej funkcie. Vysoký predstaviteľ opozičnej socialistickej strany Tomás Gómez dokonca vyjadril názor, že "hlava štátu si musí vybrať medzi svojimi povinnosťami alebo abdikáciou, ktorá by mu dovolila užívať si odlišný spôsob života".

Juan Carlos sa nakoniec musel z Botswany vrátiť predčasne, keďže v piatok nadránom sa údajne potkol na schodoch a zlomil si bedrový kĺb. Sedemdesiatštyriročný kráľ sa momentálne zotavuje v jednej z madridských nemocníc, kde sa v sobotu podrobil chirurgickému zákroku. Kráľovský palác medializované informácie nepotvrdil, zároveň však nijako nepoprel, že cieľom cesty bola práve poľovačka na slony.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu