Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Španieli nechcú býčie zápasy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MADRID - Ulicami Madridu pochodovali v nedeľu tisíce Španielov na protest proti býčím zápasom. Demonštráciu zorganizovalo asi 50 organizácií na ochranu zvierat, ktoré tvrdia, že len v Madride je proti tomuto barbarskému zaobchádzaniu so zvieratami vyše 70 percent obyvateľstva.

Do ulíc hlavného mesta vyšlo vyše 20 000 Španielov. Týmto spôsobom dali jasný signál konzervatívnej regionálnej vláde, ktorá sa chystá tradičné býčie zápasy pripísať na zoznam kultúrneho dedičstva, čím by sa im poskytla určitá právna ochrana.

Podľa organizátorov je tento protest historickou udalosťou. Demonštranti niesli transparenty s heslom akcie Tortúra nie je kultúra. Organizátori tiež tvrdia, že väčšina Španielov sa za tento barbarský a tiranský čin hanbí. "V Madride odmieta toto barbarstvo a mučenie, túto národnú hanbu až 70 percent verejnosti, " uviedla šéfka Strany proti býčím zápasom Mireya Barbeitová.

Španielska verejnosť je v otázke morálnosti býčích zápasov rozdelená. Na stranu ich zástancov sa pridal napríklad španielsky kráľ Juan Carlos, ktorý si za to vyslúžil kritiku demonštrantov. O zápise býčích zápasov na zoznam kultúrneho dedičstva už uvažujú aj iné regióny. Podľa aktivistov je to barbarstvo a mučenie

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu