Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Rakúski vyšetrovatelia objasnili 49 vlámaní, za ktorými je Slovák

Ilustračné foto
Ilustračné foto

EISENSTADT - Tridsaťsedemročný Slovák bol hlavou organizovanej skupiny, ktorá má na konte 49 vlámaní do pivničných priestorov a záhradných objektov v dolnorakúskom okrese Bruck an der Leitha a burgenlandskom okrese Neusiedl am See. Dopustila sa ich od polovice júna do polovice decembra minulého roka.

Vyšetrovatelia zo spolkovej krajiny Burgenland ukončili vyšetrovanie kauzy, v rámci ktorého vypátrali aj 31-ročnú komplicku páchateľa, informovala dnes agentúra APA s odvolaním sa na tamojšie krajinské policajné zdroje. Hlavného podozrivého zadržali ešte v decembri, keď musel kvôli technickej poruche vozidla zastaviť v prihraničnom mestečku Hainburg. Miestni policajti našli na podnet všímavého občana v jeho aute náčinie využívané pri vlámaniach. Páchateľa umiestnili v justičnom zariadení v Eisenstadte.

Na ženu, ktorá je podozrivá zo spoluúčasti na trestnej činnosti, podali trestné oznámenie. Škoda, ktorú skupina spôsobila, sa odhaduje na 33.600 eur. Iba v stredu odsúdili vo Viedni dvoch slovenských občanov, ktorí sa v rakúskom hlavnom meste dopustili desiatok vlámaní do pivničných priestorov a automobilov a odcudzili pri nich cennosti a peňažnú hotovosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu