Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Slovák vykrádal v Rakúsku pivnice: Naháňali ho očití svedkovia!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRUCK AN DER LEITHA - Očití svedkovia zadržali vo štvrtok v rakúskom Brucku an der Leitha Slováka (31) a jeho o štyri roky mladšiu komplicku, ktorých si krátko predtým všimli pri vlámaní do pivničných priestorov obytného domu. Informáciu priniesla dnes tlačová agentúra APA s odvolaním sa na policajné zdroje.

Muža, ktorý sa v skorých ranných hodinách vlámal do dvoch pivníc, prekvapila pri pokuse dostať sa do ďalšej jedna obyvateľka, takže sa páchateľ dal na útek. V okolí čakala v automobile na partnera jeho komplicka. Snahu ujsť na predtým odcudzenom bicykli prekazil mužovi sneh, takže sa pokúsil ujsť po vlastných. Svedkovia však dvojicu prenasledovali s vozidlom a podarilo sa im zahatať im cestu dovtedy, kým nedorazili alarmovaní policajti.

Ako vysvitlo pri overovaní totožnosti dvojice, nešlo o párik, ktorý by bol pre ochrancov poriadku neznámy. Po mužovi sa už pátralo na základe zatykača prokuratúry v Korneuburgu pre podozrenie z trestného činu vlámania, aj žena sa už kvôli podobným deliktom ocitla v hľadáčiku orgánov v Salzburgu.

Slováka previezli do justičného zariadenia v Korneuburgu. Na jeho komplicku, o ktorej národnosti správa nehovorí, podali trestné oznámenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu