Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dvaja Slováci podozriví z vlámaní a krádeží skončili za mrežami

Ilustračné foto
Ilustračné foto

EISENSTADT - Za mrežami skončili v Rakúsku dvaja občania Slovenska podozriví predbežne z piatich vlámaní do garáže a pivničných priestorov, ako aj do dvoch osobných automobilov a jedného kamióna, ako aj krádeže. Činov sa mali dopustiť v Burgenlande, Dolnom Rakúsku a Viedni.

Na stopu 27-ročného muža a 31-ročnej ženy priviedol rakúskych policajtov odstavený, a ako sa čoskoro ukázalo predtým odcudzený príves osobného vozidla na komunikácii B10 medzi Parndorfom a Bruckneudorfom v okrese Neusiedl am See.
      
Policajná hliadka, ktorá si na Veľkonočný pondelok všimla príves so slovenským evidenčným číslom, objavila čoskoro aj pokazený automobil bez zadného evidenčného čísla. V jeho batožinovom priestore objavili policajti vŕtačky, rôzne náčinie a elektronické výrobky, pochádzajúce, ako ukázalo vyšetrovanie, z krádeží.
      
Duo malo príves odcudziť v dolnorakúskom Schwechate. Rakúske orgány v súčasnosti zisťujú, či dvojica nemá toho na svedomí viac. Výšku spôsobenej škody zatiaľ nevyčíslili.
      
Zadržaného muža umiestnili medzičasom v justičnom zariadení v Eisenstadte, jeho komplicku v justičnom zariadení vo Viedenskom Novom Meste.
      
Informácie priniesla dnes rakúska tlačová agentúra APA s odvolaním sa na policajné zdroje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu