Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Samovražda v priamom prenose: Na Facebooku četovala a zároveň umierala!

Claire sa zabila v deň svojich 31. narodenín
Claire sa zabila v deň svojich 31. narodenín (Zdroj: survivorsucks.com)

TAIPEI - Deväť priateľov, s ktorými sa istá žena z Taiwanu tesne pred smrťou na chate komunikovala, sa ju snažilo od jej úmyslu odradiť, ale márne. V deň svojich narodenín zapálila gril a zámerne sa udusila dymom.

Claire Linová vdychovala jedovaté plyny a online priateľom popisovala, ako sa postupne dusí. Tí ju prosili, aby toho okamžite nechala, ona ale odmietla a ďalej pokračovala v páchaní samovraždy.

Na jednom zo záberov z mobilu, ktoré na Facebook poslala, bol vidieť zapálený domáci gril, na ďalšom miestnosť plná dymu. Jeden zo zdesených svedkov udalosti na sociálnej sieti, Chung Hsin, Claire napísal: "Upokoj sa, otvor okno, uhas ten oheň, prosím, ja ťa zaprisahám." Ona odpísala: "Ten dym ma dusí, plní moje oči slzami. Už mi nepíš."

Posledné slová tridsaťjedenročnej ženy zneli: "Už je neskoro. Moja izba je plná dymu. Poslala som poslednú fotku. Aj keď umieram, stále mám potrebu byť na FB. FB je jed, haha."

Z mrazivej facebookovej konverzácie, ktorá trvala 67 minút, vyplynulo, že sa Claire zabila na svoje narodeniny preto, že ju jej priateľ ignoroval. Muž, s ktorým bola dlhodobo nešťastná, našiel jej telo na druhý deň ráno. Nikomu zo svedkov samovraždy v priamom prenose pritom nenapadlo zavolať políciu.

"Táto skutočnosť reflektuje sociálnu izoláciu v internetovom veku," povedal sociológ Chai Ben-rei. "Ľudia majú o veciach, ktoré vidia na internete, pochybnosti. A málokedy ich napadne konať."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu