Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Študent postrieľal 15 ľudí, rodičia zaplatia 15 miliónov

Študenti po tragédii pálili sviečky
Študenti po tragédii pálili sviečky (Zdroj: SITA)

WINNENDEN - Mesto Winnenden na západe Nemecka, kde 17-ročný mladík pred troma rokmi zastrelil 15 ľudí a potom aj sám seba, požaduje od jeho rodičov odškodné. Tamojšia radnica svoje náklady v súvislosti s vyčíňaním mladého strelca vyčíslila na 15 miliónov eur.

"Existuje právna povinnosť mestu škody nahradiť," povedal denníku Winnender Zeitung starosta mesta Hartmut Holzwarth. Radnica musela zaplatiť za opravu strednej školy, kde Tim Kretschmer spustil paľbu na študentov a učiteľov, ďalej za krízovú duchovnú starostlivosť, za psychológov, a musela pre vyučovanie zabezpečiť aj náhradné priestory.

Starosta Holzwarth pripomenul, že na prvé výročie masakry škola usporiadala spomienkovú akciu. Radnica preto teraz rokuje s poisťovňami otca a matky mladíka.

Súd v Stuttgarte vlani vo februári uložil otcovi Tima Kretschmera podmienečný trest 21 mesiacov väzenia. Uznal Jörga Kretschmera vinného z viacnásobného zabitia a zranenia z nedbanlivosti a porušenia zákona o držaní zbraní. Toho sa dopustil tým, že pištoľ, s ktorou jeho syn vraždil, prechovával nezamknutú v spálni.

Na základe rozsudku sa od Kretschmerových domáhajú odškodnenia v sume desiatok tisíc eur pre každého aj poškodení a pozostalí po obetiach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu