Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nemecký tínedžer údajne vraždil zo zábavy, chcel ísť do ďalšej školy!

Škola v nemeckom Winnendene.
Škola v nemeckom Winnendene. (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Tim Kretschmer (17), ktorý minulý týždeň v nemeckom Winnendene zavraždil 15 ľudí, údajne strieľal vo svojej bývalej škole zo zábavy a plánoval masaker aj v ďalšej škole. Nemeckému časopisu Stern to povedal Igor Wolf, ktorého vraždiaci mladík po čine držal dve hodiny ako rukojemníka.

Wolf osudného 11.marca čakal v aute na manželku kúsok od strednej školy, kde Kretschmer postrieľal deväť žiakov, tri učiteľky a na úteku aj tri ďalšie osoby. Krátko pred desiatou hodinou dopoludnia údajne zadnými dverami do jeho auta naskočil mladík s pištoľou a prikázal mu, aby rýchlo ušiel preč.

„Už som zabil 15 ľudí v mojej bývalej škole a ešte som dnes neskončil," povedal mu údajne Kretschmer. Počas celej jazdy cez Stuttgart až k mestečku Wendlingen sa strelec hral ľavou rukou s muníciou a pravou mieril na vodiča. "Pripravuje sa na ďalšiu streľbu, prebehlo mi hlavou," popísal Wolf svoje pocity. “Myslíš si, že nájdeme ešte inú školu?" spýtal sa údajne Kretschmer Wolfa. Povolaním vodič vysokozdvižného vozíku sa údajne snažil páchateľa, ktorý sa mu údajne javil ako blázon, upokojiť. Spýtal sa ho okrem iného, prečo strieľal. "Zo srandy. Pretože to bola zábava," odpovedal mu údajne mladík celkom zreteľne.

Počas jazdy Wolf údajne rozmýšľal aj nad tým, ako svojmu únoscovi utiecť alebo ako na neho upozorniť políciu. Nakoniec od toho upustil, lebo mal údajne strach z toho, čo by sa mohlo stať okoloidúcim. "V Tübingene sme zastavili na semafore. Tam mi napadlo, že by som jednoducho otvoril dvere a utiekol. Boli tam ale ľudia, žena s kočíkom a ďalšie deti. Čo si myslíte, že by urobil, keby som vyskočil von?" popisoval cestu s mnohonásobným vrahom.

Otcovi dvoch detí sa nakoniec podarilo Kretschmerovi zmiznúť až na diaľničnom výjazde pred Wendlingenom, keď im policajná hliadka prikázala zájsť do odstavného pruhu, kde Wolf z idúceho auta vyskočil. V meste vzdialenom asi 40 kilometrov od Winnendenu sa potom mladík zastrelil vražednou zbraňou, ktorú zobral z nočného stolíka svojho otca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu