Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Kretchmerovci pred tragédiou? Úplne normálna rodina

Zobraziť galériu (4)

BERLÍN - Rodičia nemeckého tínedžera, ktorý tento mesiac zavraždil svojich deväť spolužiakov a ďalších šesť ľudí, vyhlásili, že táto tragédia im ukázala, ako veľmi zlyhali vo všímaní si "zúfalstva a nenávisti" svojho syna. Otcovi, matke a sestre Tima Kretschmera podľa vlastných slov "nikdy ani vo sne nenapadlo", že člen ich rodiny zastrelí 15 ľudí.

"Znova a znova sa pýtame samých seba, ako sa toto mohlo stať. Ako sme si nemohli všimnúť jeho zúfalstvo a nenávisť?" uviedli v otvorenom liste adresovanom Kretschmerovým obetiam. Ide o ich prvé verejné vyhlásenia od incidentu, ktorý sa odohral minulú stredu a šokoval celé Nemecko. "Až do tejto otrasnej udalosti sme boli úplne normálna rodina," píšu ďalej Kretschmerovci. "Nikdy sme si nepomysleli, že by bol Tim schopný niečoho takého," uvádza sa v liste.

Predbežné vyšetrovanie preukázalo, že Kretschmer zomrel na následky strelných zranení v oblasti hlavy, ktoré si spôsobil sám, informovali už predtým nemeckí prokurátori zo Stuttgartu. Smrteľný výstrel prišiel po tom, ako sa Kretschmer dostal do prestrelky s políciou, pričom členovia bezpečnostných zložiek ho trafili do členku a do kolena. Kretschmer použil pri svojom vraždení 9-milimetrovú pištoľ značky Beretta, ktorá patrila jeho otcovi.

Sedemnásťročný tínedžer Tim Kretschmer zatiaľ z neznámych dôvodov zastrelil deväť študentov a tri učiteľky na škole vo Winnendene a neskôr ďalších troch náhodných okoloidúcich. Polícia intenzívne pátra po motívoch mladého strelca a domnieva sa, že niektoré odpovede by mohla nájsť v jeho počítači. Už teraz sa vie, že páchateľ mal záľubu v bojových videohrách a v zbraniach. V dome jeho rodičov polícia objavila celý arzenál zbraní. Všetky boli uložené v trezore okrem jednej pištole, ktorú absolvent školy Kretschmer použil proti svojim bývalým spolužiakom. Zvláštny je fakt, že obeťami strelca sa stali väčšinou ženy - z 12 obetí priamo v škole bol len jeden študent - a všetci boli strelení presne do hlavy.

Postupne sa vynárajú aj ďalšie podrobnosti o udalostiach tragickej stredy. Strelec sa v škole údajne zameral špeciálne na jednu triedu, do ktorej vošiel až trikrát a vždy strieľal. "Ešte nie ste všetci mŕtvi?" vykríkol, keď tam vstúpil naposledy. Po úteku zo školy zastrelil náhodného chodca, uniesol auto a odviezol sa na parkovisko obchodného domu v neďalekom meste. Pri prestrelke s políciou zahynul, pravdepodobne vlastnou rukou po tom, ako ho postrelili do nohy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu