Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Dráma v českom lietadle: Núdzové pristátie a smrť pilota!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Lietadlo ČSA muselo dnes núdzovo pristáť na letisku Praha-Ruzyně pre zdravotné ťažkosti jedného z pilotov. Ten podľa najnovších informácií zomrel. Zatiaľ nie je zrejmé, či sa tak stalo ešte pred pristátím, alebo až po ňom.

Stroj na pravidelnej linke z poľskej metropoly Varšava naviedol okolo poludnia na pristávaciu dráhu druhý z dvojice pilotov.

"K pristátiu pravidelnej linky z Varšavy bola privolaná lekárska pomoc z dôvodu indispozície jedného člena posádky. Život kapitána sa bohužiaľ nepodarilo zachrániť. Je to veľká tragédia, všetci cítime smútok a zároveň vyjadrujeme hlbokú sústrasť jeho najbližším," uviedla hovorkyňa spoločnosti ČSA Hana Hejsková.

Pristávací manéver bol klasifikovaný ako núdzový, takže na lietadlo na ploche čakala záchranka i hasiči. Podľa hovorkyne však všetko prebehlo bez problémov, pričom bezpečnosť cestujúcich nebola nijako ohrozená.

Hejsková zdôraznila, že piloti majú výcvik aj na zvládanie podobných situácií. Podľa hovorkyne letiska nedošlo ani k poškodeniu lietadla. Presnú príčinu smrti pilota určí až pitva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu