Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Maďarský finančník Soros predpovedá: Čaká nás kolaps a triedny boj!

George Soros
George Soros

NEW YORK - Európu aj Spojené štáty čakajú zlé časy. Myslí si to americký miliardár maďarského pôvodu George Soros. Vyhlásil, že v týchto nepriaznivých časoch je najdôležitejšie jediné - prežiť.

Ako sa vyjadril v rozhovore pre magazín Newsweek, svet čelí jednému z najnebezpečnejších období vo svojej modernej histórii. Nazval ho "dobou zla". Európa sa podľa Sorosa rúti do chaosu a bude sa musieť vysporiadať s mnohými konfliktmi. Pre USA zas predpovedá, že tam už čoskoro dôjde ku vzburám, po ktorých potlačení nastne výrazné obmedzenie občianskych slobôd.

"Nie som tu preto, aby som vás povzbudil. Situácia je veľmi vážna, horšiu som ešte vo svojom živote nezažil," uviedol obchodník. "Čelíme extrémne ťažkým časom, ktoré sú porovnateľné s rokom 1930. V rozvinutých krajinách znižujú výdavky. V najlepšom prípade nás čaká deflačné prostredie, v najhoršom kolaps finančného systému."

Soros porovnal globálnu ekonomickú krízu s pádom komunizmu. „Zrútenie sovietskeho systému bola mimoriadna udalosť a v súčasnej dobe zažívame niečo podobné v rozvinutom svete bez toho, aby sme si naplno uvedomili, čo sa vlastne deje," povedal finančný magnát.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu