Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Pátranie po nezvestných z Concordie opäť prerušili!

Stroskotaná loď sa opäť pohla
Stroskotaná loď sa opäť pohla (Zdroj: SITA)

GIGLIO - Talianski záchranári museli dnes opäť prerušiť pátranie po nezvestných z havarovanej výletnej lode Costa Concordia. Prevrátené plavidlo sa podľa informácií hasičov znovu pohlo. More v okolí toskánskeho ostrova Giglio, kde loď pred týždňom stroskotala, je mierne rozbúrené. V priebehu dňa sa očakáva ďalšie zhoršovanie počasia, čo by mohlo spôsobiť, že sa loď ponorí hlbšie do vody.

To môže oddialiť plány na odčerpanie 2.300 ton paliva z vraku lode s cieľom zabrániť jeho úniku do mora. Predstavuje to veľké riziko pre jeden z najväčších chránených morských parkov v Európe, ktorý sa nachádza v okolí toskánskeho súostrovia.

Členovia viacerých záchranných tímov zapojených do pátrania sa dnes podľa hovorcu hasičov stretnú na krízovej schôdzke, na ktorej budú diskutovať o ďalšom postupe. Úrady dosiaľ potvrdili 11 mŕtvych a 21 nezvestných. Nádeje na nájdenie ďalších živých ľudí sú už len minimálne.

Costa Concordia sa prevrátila na bok v piatok večer po náraze do podmorského útesu pri ostrove Giglio, čo viedlo k chaotickej evakuácii vyše 4200 ľudí na palube. Kapitána lode Francesca Schettina zatkli pre podozrenie z neúmyselného zabitia, zavinenia stroskotania lode a z jej predčasného opustenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu