Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vlkom sa v Nemecku naďalej darí, žije ich tu 120

Ilustračné foto
Ilustračné foto

WAREN/ WITTSTOCK- Populácia vlkov v Nemecku naďalej rastie. V súčasnosti tu žije 100 až 120 zvierat, čo je asi dvojnásobok ich počtu z roka 2010, povedal biológ Norman Stier pre tlačovú agentúru DPA v meste Waren.

Vyplýva to z aktuálnych prieskumov Krúžku priateľov divých vlkov v Nemecku. Tieto šelmy sa obvykle usídľovali v nedotknutých bývalých vojenských výcvikových priestoroch. Od konca roka 2011 žijú dva vlky aj v Dolnom Sasku v Munsteri.

Pred rokom severne od Berlína, medzi Wittstockom a Warenom, jeden vlk roztrhal viac ako 30 oviec a dokonca aj soby, čo po celom Nemecku vyvolalo veľký záujem verejnosti a takisto obavy chovateľov hospodárskych zvierat.

V roku 2011 bolo podľa Stiera zaznamenaných dvanásť vrhov, čo je dvojnásobok ich počtu z roka 2010, pričom vlčie páry z okolia Lehnitzu a Jüterbogu juhozápadne od Berlína mali po prvý raz štyri respektíve päť mláďat.

Samci z Predpomoranska, severného Brandenburska a juhozápadného Meklenburska tak pravdepodobne už onedlho dostanú dámsku spoločnosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu