Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V USA zastrelili desiatky divokých zvierat: Majiteľ ich vypustil z klietok!

Policajti zastrelili desiatky exotických zvierat Zobraziť galériu (5)
Policajti zastrelili desiatky exotických zvierat (Zdroj: SITA)

ZANESVILLE - Polícia v americkom štáte Ohio dostala nariadenie zastreliť zvyšných 48 tigrov, levov a ďalšie exotické divoké zvieratá po tom, čo ich majiteľ rezervácie vypustil z klietok a následne spáchal samovraždu. Mieste úrady doposiaľ nemajú informácie o tom, prečo o urobil, uviedla agentúra Associated Press.

Ozbrojení policajti s puškami sledovali zvieratá v zalesnenom okolí rezervácie. Miestni obyvatelia dostali nariadenie nevychádzať zo svojich domovov.      
      
"Toto bola veľmi zlá situácia. Zvieratá sa pohybovali a správali sa agresívne,"
povedal miestny šerif Matt Lutz. Ako dodal, majiteľ rezervácie Muskingum County Animal Farm, Terry Thompson, otvoril zvieratám klietky a brány rezervácie a následne spáchal samovraždu.
      
V komplexe sa nachádzali levy, vlky, tigre, žirafy, ťavy i medvede. Policajti zastrelili 18 bengálskych tigrov, dvoch medveďov grizzly a 17 levov. Šesť zvierat, ktoré sa podarilo zachovať živé, previezli do miestnej zoologickej záhrady.    
      
Úrady neupresnili, ako sa Thompson zabil. Nezanechal po sebe ani list na rozlúčku. Úrad miestneho šerifa dostal od roku 2004 množstvo sťažností miestnych obyvateľov na zvieratá v jeho komplexe. Thompson sa iba pred mesiacom vrátil z federálneho väzenia po ročnom treste za držbu nezaregistrovaných zbraní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu