Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Odpočúvania mobilov sa mohli dopúšťať aj v denníku Mirror

Piers Morgan
Piers Morgan

LONDÝN - Protizákonného odpočúvania telefónov sa v Británii zrejme dopúšťal aj bulvárny denník Daily Mirror, ktorého šéfredaktorom bol takmer desaťročie súčasný hviezdy moderátor americkej televíznej stanice CNN Piers Morgan. Vyhlásil to dnes Richard Wallace, terajší šéfredaktor Mirroru.

Wallace uviedol komisii, vyšetrujúcej etiku britských médií, že prenikanie novinárov do odkazových schránok mobilných telefónov rôznych ľudí určite "mohlo" v období po roku 2000 prebiehať aj Mirrore.

Súčasný šéf Mirroru však uviedol, že o odpočúvaní nemá žiadne informácie, a tvrdil, že "etické zásady" sú v kultúre redakcie týchto novín "zakorenené".

Britské vyšetrovanie morálnych noriem v médiách, ktoré vedie sudca, bolo nariadené po odhaleniach, že dnes už nefungujúci týždenník News of the World mediálneho magnáta Ruperta Murdocha ilegálne odpočúval hlasové schránky celebrít, politikov a dokonca aj obetí zločinov - to všetko v snahe získať exkluzívne informácie na titulné stránky svojich novín. Niektoré z obetí však obvinili z odpočúvania mobilov aj ďalšie denníky a noviny.

Isté Morganove vyjadrenia vyvolali podozrenie, že k prenikaniu do telefónov zrejme dochádzalo aj v denníku Daily Mirror, keď bol v rokoch 1995-2004 jeho šéfredaktorom.

Morgan povedal na skoršom vypočúvaní vyšetrujúcej komisie, že je presvedčený, že ako šéfredaktor denníka Mirror nikdy ani len nepočúval protizákonne získané odkazy z hlasových schránok.

Morgan komisii vysvetlil, že jeho skoršie poznámky, že "sa hackerských útokov dopúšťalo množstvo novinárov", boli založené na fámach a klebetách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu