Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Škandál s odpočúvaním pokračuje, odstúpil aj šéf polície

Rupert Murdoch
Rupert Murdoch

LONDÝN - Škandál okolo odpočúvania pozostalých po zabitých britských vojakoch zo strany mediálneho impéria Ruperta Murdocha si najnovšie vyžiadal aj hlavu najvyššieho policajného predstaviteľa v krajine.

Paul Johnson v nedeľu informoval o svojom odstúpení z čela londýnskej Metropolitnej polície po tom, ako sa objavili dohady, že do kauzy sú zapletení aj predstavitelia jeho úradu. Podľa niektorých správ mal byť na Murdocha rôznymi spôsobmi napojený aj on osobne.

Metropolitná polícia má síce na starosti predovšetkým bezpečnosť v britskej metropole, je však poverená aj špeciálnymi funkciami vrátane ochrany kráľovskej rodiny, vládnych činiteľov a boja proti terorizmu. "Dnes (v nedeľu) popoludní som o svojom rozhodnutí informoval ministra vnútra aj starostu (Londýna)," uviedol Johnson v oficiálnom stanovisku.

Najpredávanejší britský nedeľník News of the World minulý týždeň prestal vychádzať, čím vydavatelia zareagovali na šokujúce odhalenie, že redakcia odpočúvala hlasové odkazové schránky zavraždeného dievčaťa, rodinných príslušníkov zabitých vojakov ako aj stoviek celebrít, politikov a členov kráľovskej rodiny.

Škandál pobúril britskú verejnosť a musela naň reagovať aj vláda, ktorá si v týždenníku objednávala inzertný priestor. Polícia v súvislosti s odhalením v nedeľu zadržala okrem iných aj šéfku týždenníka Rebeku

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu