Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Zomrela najmladšia zamestnankyňa (16) Microsoftu, na infarkt!

Arfa pracovala vo firme Microsoft
Arfa pracovala vo firme Microsoft (Zdroj: welt.de)

ISLÁMÁBÁD - Pakistanské dievča, ktoré sa vo svojich deviatich rokoch stalo najmladšou zamestnankyňou amerického softvérového gigantu Microsoft, zomrelo. Arfa Karím Randhaváová dostala v sobotu infarkt vyvolaný epileptickým záchvatom. S odvolaním sa na pakistanské médiá o tom informuje nemecký Die Welt.

Dcéra dôstojníka pakistanskej armády sa v roku 2004 oficiálne stala najmladšou zo stoviek softvérových vývojárov, ktoré Microsoft zamestnáva po celom svete. O rok neskôr si ju k sebe do sídla firmy pozval sám Bill Gates.

Randhaváová už dlhšiu dobu trpela epileptickými záchvatmi. Niekoľko posledných týždňov života geniálne dieťa, ako ju prezývali, ležala v kóme vo vojenskej nemocnici v meste Lahore na východe krajiny.

Na smútočnom obrade v jednej z láhaurských mešít sa zišlo mnoho miestnych prominentov. Rakvu zavinutú do pakistanskej štátnej vlajky potom previezli neďaleko mesta Faisalabad, kde pozostatky dievčiny pochovali.

Bill Gates sa podľa miestnych médií o svoju mladú zamestnankyňu zaujímal aj krátko pred smrťou a zasadzoval sa o to, aby ťažko chorú Arfu previezli na liečenie do Spojených štátov. Miestni lekári to vraj nedoporučovali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu