Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ľudské safari v raji: Turisti pre nahé prsia ničia unikátnu kultúru!

Turisti sa vraj správajú k domorodcom ako kolonialisti
Turisti sa vraj správajú k domorodcom ako kolonialisti (Zdroj: Gethin Chamberlain)

INDIA - Sexturizmus v Thajsku má vážnu konkurenciu, britskí občania si totiž našli novú zábavku. Napriek tomu, že k domorodcom na Andamanských ostrovoch, ktorí žijú na úrovni doby kamennej, majú mať prístup iba vedci, bohatí turisti nemajú vďaka peniazom problém prekračovať stanovené hranice. Ku kmeňu sa vozia na autách a žiadajú, aby im pózovali pred kamerami.

Kombinácia odhalených pŕs a skorumpovaných policajtov láka najmä britských turistov na Andamanské ostrovy v Indickom oceáne. Čo deň, to rovnaký scenár. Turisti podplatia miestnych mužov zákona a úradníkov a tí ich potom odvedú do miest, kde sa zastavil čas. Pre ľudí kmeňa Jarawa je takéto stretnutie vždy kultúrnym šokom.

Bieli ľudia, ktorých domorodci videli prvýkrát v 90. rokoch 20. storočia, na nich pokrikujú, po deťoch hádžu cukríky alebo sušienky a nevšedný výjav si za mohutného smiechu natáčajú na kameru. Miestne úrady síce tvrdia, že nič také sa nedeje, ale kolóny áut, ktoré mieria každý deň do vnútra pralesa, svedčia o opaku.

Na bezohľadné správanie upozornila ako prvá organizácia Survival International. "Je to odporné, zaváňa to kolonializmom," opísal svoje zhnusenie šéf organizácie Stephen Corry.

Domorodci ako safari

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu