Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Darček polícii: Takmer 300-členný gang so šéfom sa udal

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BOGOTÁ - Šéf zločineckého gangu v Kolumbii sa spoločne so svojimi vyše 280 "podriadenými" dobrovoľne udal na polícii. Informovala dnes o tom agentúra Associated Press.

José López Montero prezývaný Caracho sa do rúk polície odovzdal v piatok. Už vo štvrtok a v priebehu piatka sa na polícii prihlásilo zvyšných 283 členov gangu, pričom všetci sa vybrali na policajnú stanicu v meste Villavicencio asi 75 kilometrov juhovýchodne od Bogoty.
      
Členovia zločineckej skupiny s názvom Ľudová protikomunistická revolučná armáda sú pritom podozrievaní z vrážd a z obchodovania s drogami. Ide o najväčšiu masovú "kapituláciu" tohto druhu v Kolumbii za uplynulých niekoľko rokov.
      
Identifikáciou členov gangu a skúmaním prípadov súvisiacich so skupinou sa zaoberá viac než 300 prokurátorov, vyšetrovateľov a ďalších pracovníkov bezpečnostných zložiek.
      
Šéf gangu sa nedávno pre kolumbijské média vyjadril, že je "unavený z vojny". Podľa prokurátora Nestora Armanda Novou čelí López viacerým obvineniam vrátane zločinného sprisahania.
      
Novoa ďalej uviedol, že obvinenia budú vznesené voči všetkým členom gangu, po ktorých bolo vyhlásené pátranie. Štyridsaťročný López prevzal vedúcu pozíciu v gangu pred rokom po tom, čo dovtedajšieho šéfa zabili bezpečnostné zložky štátu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu