Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Podlomila Havlovo zdravie milenka? Zmizla a skrýva sa v zahraničí!

Havel mal so spisovateľkou udržiavať pomer
Havel mal so spisovateľkou udržiavať pomer (Zdroj: Topky.sk)

PRAHA - Česká spisovateľka Irena Obermannová (49) vydala nedávno knihu, v ktorej tvrdila, že mala milostný pomer s Václavom Havlom († 75). Exprezidentovi táto správa ešte viac podlomila zdravie, ktoré už bolo aj tak dosť krehké. Obermannová po jeho smrti zmizla do zahraničia a skrýva sa.

Škandalózne dielo, ktoré vyvolalo veľký mediálny rozruch, vydala spisovateľka v septembri. Rodnú krajinu opustila pravdepodobne ešte predtým, než Havel zomrel. Úplne sa po nej zľahla zem.

"Dvanásteho decembra sa zúčastnila tlačovej konferencie, na ktoré Česká televízia predstavovala nový seriál. Potom mala naplánovaný pobyt v zahraničí," povedal zdroj zo štábu seriálu.

Od tej doby nie je k zastihnutiu. Telefón má buď vypnutý, alebo ho nedvíha, na SMS správy nezodpovedá. Možno má pocit viny, že nesie na Havlovej smrti Havla podiel. Záujem verejnosti o ich údajný milostný pomer bol totiž obrovský, čo dlhodobo chorý bývalý prezident aj jeho manželka Dagmar ťažko niesli.

Havel reagoval na knihu Ireny Obermannovej krátko po jej vydaní slovami: "Túto knihu som nečítal a nechcem čítať. Ale z toho, čo som o nej počul, usudzujem, že je táto kniha senzáciechtivá, plná poloprávd, klamstiev a schválnosti vrátane informácií o našich stretnutiach."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu