Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Americká bezpečnosť ohrozená, Google zverejnil tajné snímky!

Tajná vojenská základňa v Nevade Zobraziť galériu (3)
Tajná vojenská základňa v Nevade (Zdroj: google)

NEVADA - Spoločnosť Google má problém. Obvinili ju z ohrozenia národnej bezpečnosti USA, pretože zverejnila letecké zábery z tajných vojenských základní, ktoré si internetoví užívatelia mohli prezrieť prostredníctvom služby online máp.

Google sa dostal pod paľbu kritiky po tom, čo si verejnosť mohla na mapách vyhľadať vojenské základne, priblížiť si ich a uzrieť nielen pristávaciu dráhu, ale dokonca aj tajné vojenské lietadlá.

Americká bezpečnosť ohrozená, Google
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: google)

Objav skrytej základe v Yucca Lake v Nevade, ktorá sa používa na testovanie bezpilotných lietadiel R-170, podobných tomu, ktoré nedávno padlo do rúk Iráncov, vyvolalo v armáde obavy.

Podľa Cedrica Leightona, plukovníka letectva na dôchodku, tak nepriatelia môžu získať nebezpečné informácie a dokonca zmariť ich misie.

"Satelitné snímky boli vytvorené na začiatku roka 2001. Zobrazujú 1,5 kilometra dlhú pristávaciu dráhu a niečo, čo sa javí ako General Atomics MQ-1 Predator alebo MQ-9 Reaper UAV. Viditeľné sú detialy vrátane parkoviska či pokračujúcej výstavby," uvádza webová stránka Flight Global.

Americká bezpečnosť ohrozená, Google
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: google)

"Pristávacia plocha má štyri hangáre rôznych veľkostí, vrátane hangáru s dverami, ktoré sú charakteristické pre americké operácie UAV," píše sa ďalej v článku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu