Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Mladík skočil do Vltavy a chcel ju preplávať, utopil sa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: ČTK)

KRALUPY NAD VLTAVOU - V Kralupoch nad Vltavou sa dnes ráno utopil 22-ročný muž, ktorý sa rozhodol preplávať rieku. Po niekoľkých metroch zmizol pod hladinou. Po mladíkovi rumunskej národnosti pátrali potápači, bezvládne telo vylovili hodinu po poludní. Povedala to hovorkyňa mělnickej polície Jana Žáčková.

Svedok nahlásil po 04:00 na linku 158, že videl vo vode asi šesť metrov od mostného piliera človeka, ktorý sa zrejme topil. Niektorí ľudia na mieste vypovedali, že mladík skočil do vody z mosta. To ale podľa Žáčkovej nebola pravda.

"Išlo o prvotné informácie, výpovede svedkov sa rozchádzali. Muž skočil do rieky z brehu a chcel ju preplávať," uviedla hovorkyňa.

Hasiči najskôr plavca hľadali z člna a prehľadávali brehy termokamerou. Zároveň povolali policajných a hasičských potápačov. Do pátracej akcie bol nasadený aj vrtuľník.

"Po 13:00 bolo v rieke neďaleko mostného piliera, kde sa mladík naposledy nachádzal, nájdené telo. Prítomní svedkovia potvrdili, že ide o nezvestného rumunského mladíka," uviedla Žáčková. Presnú príčinu úmrtia podľa nej určí nariadená súdna pitva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu