Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Chlapec si na dovolenke s rodičmi kupoval drogy, pôjde sedieť

Ilustračné foto
Ilustračné foto

JAKARTA - Štrnásťročného austrálskeho chlapca dnes odsúdili na dva mesiace väzenia za kúpu drog počas prázdnin s rodinou na indonézskom ostrove Bali. Predsedajúci sudca zaplnenej súdnej sieni v meste Denpasar v provincii Bali oznámil, že vzhľadom na čas strávený vo väzbe bude 14-ročný tínedžer prepustený už o týždeň a okamžite ho deportujú.

 Chlapec, ktorého nemenovali s ohľadom na jeho vek, sedel na lavici obžalovaných so sklonenou hlavou a vzlykal. Jeho otec ho utešoval tľapkaním po chrbte, kým sudca rozprával, uviedla agentúra AP.

Hoci chlapcovi hrozilo na základe tvrdých indonézskych protidrogových zákonov 12 rokov väzenia, porota pozostávajúca z troch sudcov uviedla, že sa rozhodla byť zhovievavá, lebo tínedžer sa priznal ku kúpe 3,6 gramu marihuany od muža pred supermarketom a opakovane vyjadril ľútosť nad svojím činom.

Mladík, ktorý bol od zatknutia 4. októbra v prisťahovaleckom zadržiavacom centre, už skôr sľúbil, že sa zúčastní protidrogového rehabilitačného programu, ak mu umožnia vrátiť sa domov do mesta Morrisset Park neďaleko Sydney. Priznal sa, že určitý čas už bojuje so závislosťou.

Austrália, ktorá má v Indonézii desiatky svojich občanov vo väzniciach alebo v celách smrti za prechovávanie drog, pozorne sledovala tento súdny proces.

Podľa mnohých Austrálčanov je chlapec príliš mladý na to, aby ho uväznili. Kritici však oponovali, že v austrálskych zadržiavacích centrách sa celé roky trápia desiatky indonézskych detí, vtiahnutých do prípadov pašovania ľudí.

Pravdivý príbeh: Drogy spravili z našej rodiny peklo

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu