Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nutella klame, na etikete uvádza nepravdivé údaje!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: italymag.co.uk)

PRAHA - Výrobca čokoládovej nátierky Nutella, talianska spoločnosť Ferrero, uvádza na etiketách nepravdivé informácie o prospešnosti výrobku na zdravie ľudí a musí ich zmeniť. Rozhodol o tom Vrchný súd vo Frankfurte nad Mohanom, kam sa so žalobou obrátili nemecké spotrebiteľské organizácie. Zástupcovia nemeckej pobočky oznámili, že firma etikety upraví a proti verdiktu sa odvolá. Napísal to dnes server Aktuálne.cz.

Súd v Nemecku uznal, že firma na etikete zavádzajúco uvádza obsahy jednotlivých zložiek výrobku. Problém je v tom, že zatiaľ čo množstvo tukov a cukrov Ferrero počíta z 15 gramov nátierky, vysoký obsah vitamínov, ktoré človek dostane do svojho tela pri požívaní sladkej pochúťky, vyrátala zo 100 gramov.

Takýto postup je podľa súdu podvod na zákazníkov. Tí nemajú v obchodoch dostatok času študovať a presne zisťovať, čo ktorý výrobok obsahuje, preto by informácie na etiketách nemali zavádzať a mali by byť jasné a zrozumiteľné. Ak firma etikety nezmení, hrozí jej pokuta 250 000 eur.

Hovorca SZPI Spáčil uviedol, že inšpekcia vyhodnotila dnešnej informácie servera ako podnet ku kontrole. "Vykoná teda vlastné vyšetrovanie, pri ktorom overí značenie výrobku v tuzemskej trhovej sieti," doplnil hovorca.

Nutella je jedným z najznámejších čokoládových výrobkov na svete, nátierku firma vyrába od roku 1964 a predáva sa v 75 krajinách sveta. Presný recept firma prísne stráži, napísalo Aktuálne.sk.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu