Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Politik vyzýva najbohatšieho Slováka: Skonči, parafrázoval si Hitlera!

Andrej Babiš
Andrej Babiš

PRAHA - Český politik Radek John sa ohradil proti slovám Andreja Babiša, ktorý v nedeľu na ČT povedal, že "Česi sú ako cyklisti, šliapu do pedálov a majú ohnutý chrbát". Podľa šéfa Vecí verejných tak parafrázoval výrok Adolfa Hitlera a mal by sa ospravedlniť.

"Veľkopodnikateľ Andrej Babiš by po nedeľnej účasti v diskusnej relácii Českej televízie mal okamžite ukončiť všetky pokusy o vstup do českej politiky. Dôvodom nie je len hrubá, pavlačová forma vyjadrovania, ale predovšetkým úplne neprijateľné, šokujúce a odsúdeniahodné využitie výroku, ktorý je pripisovaný nacistickému vodcovi, strojcovi druhej svetovej vojny, utrpenia a smrti desiatok miliónov ľudí Adolfovi Hitlerovi," vyjadril sa John.

Podľa neho tak Babiš parafrázoval výrok Adolfa Hitlera, ktorý vyhlásil, že "Česi sú ako cyklisti. Hore sa hrbia a dole šliapu".

"Máme si to vykladať tak, že po vodopáde pekných, populistických fráz o boji proti korupcii veľkopodnikateľov ukázal, kde čerpá svoju inšpiráciu?" Povedal John a vyzval Babiša, aby sa ospravedlnil.

Podnikateľ Andrej Babiš, ktorý nedávno založil hnutie ÁNO 2011, vystúpil v nedeľňajšej relácii Otázky Václava Moravca. Emotívne v ňom kritizoval súčasné dianie na politickej scéne. Okrem iného obvinil z korupcie človeka blízkeho Václavovi Klausovi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu