Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Z kandidáta na guvernéra sa stal kvôli láske bezdomovec, na Ukrajine!

Cary Dana Dolego
Cary Dana Dolego (Zdroj: santanvalleytoday.com)

KYJEV - Obzvlášť zanedbaného bezdomovca zadržala cez víkend polícia na stanici v západoukrajinskom meste Černovcy. Pri osobnej prehliadke policajtov prekvapil americký pas a notebook, ktorý bezdomovec ukrýval pod svojím odpudivým kabátom. Ukázalo sa, že zadržanou osobou je Američan Cary Dana Dolego, muž, ktorý vlani kandidoval na arizonského guvernéra.

Na bezdomovca túlajúceho sa už dlhý rad týždňov okolo stanice upozornili políciu pracovníci charitatívnej organizácie. Aj medzi miestnymi bezdomovcami vyzeral Dolego podľa polície mimoriadne zúbožene. Na policajnom okrsku ale prekvapil plynulou americkou angličtinou, s ktorou cez tlmočníka začal rozprávať svoj ​​príbeh.

Na ukrajinskú Bukovinu priviedla amerického politika už tento rok v máji láska. Na internete sa zoznámil s černovickou krásavicou Júliou a po niekoľkomesačnom dopisovaní sa rozhodol nahradiť písomný kontakt osobnou skúsenosťou. Svoju vyvolenú o svojom zámere podrobne informoval, ale na černovickej stanici na ňu čakal márne.

Dolegovi čoskoro došli peniaze, ale ponuku amerického veľvyslanectva v Kyjeve na úhradu cesty späť do USA neprijal. Prešlo mu už totiž ukrajinské vízum a obával sa, že by ho nabudúce tamojšie úrady na Ukrajinu nepustili. Svoju Júliu, o ktorej len vedel, že by snáď mala byť lekárkou, by potom už rozhodne nenašiel. Ako černovická polícia s Dolegom nakoniec naložila, o tom sa v správe agentúry Unian nehovorí.

Podľa dostupných informácií Dolego v novembri 2010 na úrad kalifornského guvernéra skutočne kandidoval, aj keď jeho politická kariéra bola skôr symbolická. Voľby ovládol súboj demokratického kandidáta Terryho Goddarda s doterajšou republikánskou guvernérkou Jan Brewerovou, ktorá svoj post pomerom hlasov 54 ku 42 percentám obhájila. Dolego skončil s minimom hlasov hlboko v poli porazených.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu