Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zázračná liečba z Mexika: Z chlapca (10) "vysáva" nádory!

Revolučná liečba: Na pomoci chlapcovi sa podieľa aj jeho babička
Revolučná liečba: Na pomoci chlapcovi sa podieľa aj jeho babička (Zdroj: Cascade News)

LONDÝN/BRATISLAVA - Connah Broom, ktorému diagnostikovali neuroblastóm, keď mali iba štyri roky, mal podľa predpovedí lekárov pred sebou iba pár mesiacov života. Prednedávnom chlapec oslávil svoje 10. narodeniny a z jedenástich nádorov mu v tele zostal už iba jeden. Jeho rodina sa totiž po neúspešnej chemoterapii rozhodla pre revolučnú fotodynamickú liečbu v Mexiku, ktorá zdá sa, zabrala.

Chlapec, ktorí sa stravuje prísne organicky, si musí vytrpieť aj pravidelné nočné masáže, ultrazvuk či infračervené terapie. Jeho tvrdá práca sa však vyplatila. Po desiatich mesiacoch od začatia liečby testy ukázali, že zo všetkých nádorov zostal už iba jeden primárny v bruchu.

Jeho dedko Jim (58) z Gronantu v severnom Walese povedal, že lekári nikdy nevideli húževnatejšie dieťa, ktoré si tak želá prežiť. "Uplynulo päť rokov a konečne máme nádej, že sa dožije zrelého veku," hovorí šťastný Jim.

Chlapcovi teraz podávajú liečbu už iba štyri večery namiesto piatich. Znížili aj jej dĺžku z tri a pol hodiny na dve a pol. Hoci nešlo o lacnú záležitosť a Connahova rodina musela zohnať 200-tisíc libier pomocou podpory cez nadácie, nakoniec sa to podarilo.

Jeho starí rodičia sľubujú, že kým budú žiť, budú pokračovať v liečbe, až kým sa nestratí aj posledný nádor. "Je to jediný zázrak za celú moju kariéru. Vedie si neuveriteľne dobre, je to ohromujúce..," uviedol jeho ošetrujúci lekár Eamon Jessop.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu