Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Jade (20) pri operácii otvorili lebku, jej hlava "explodovala"!

Jade pri operácii takmer zomrela
Jade pri operácii takmer zomrela (Zdroj: Caters)

LONDÝN/BRATISLAVA - Mladá Britka Jade Lucasová takmer zomrela počas prípravy na operáciu, keď obrovská cysta naplnená tekutinou explodovala v jej mozgu. Lekári údajne nič podobné nezažili.

Tekutina začala z mozgu dievčaťa striekať pri vŕtaní lebky, ale chirurgovia komplikáciu zvládli a zachránili Jade život.

"Nemohla som uveriť, keď mi opísali, čo sa počas mojej operácie stalo. Nemyslím si, že by sa lekári niekedy pri zákroku vyhýbali striekajúcej tekutine. Bolo mi povedané, že som mala šťastie, keď som vôbec prežila pri takom vysokom tlaku v mozgu. Nemôžem sa dosť poďakovať lekárom a sestričkám, ktorí mi zachránili život," uviedla vysokoškoláčka z anglického mesta Horley.

Jade trpela arachnoidálnou cystou a prebytočnou tekutinou v mozgu, odkedy sa narodila. V Great Ormond Street Hospital už podstúpila 15 operácií, ale doktori predpokladajú, že ďalšia už nebude potrebná.

Napriek úžasnému uzdraveniu sa Jade stále spolieha na zariadenie, ktoré ju drží pri živote a zabraňuje hromadeniu tekutiny v hlave.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu