Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dievča s obrím nádorom na mozgu: Horská dráha mu zachránila život!

Emma trpela obrovskými bolesťami hlavy Zobraziť galériu (2)
Emma trpela obrovskými bolesťami hlavy (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Keď mala Emma Bassettová 12 rokov, začali ju trápiť veľké bolesti hlavy a závraty. Keďže nevedela, ako veľmi vážny je jej stav, pár dní pred nástupom do nemocnice zašla do zábavného parku na horskú dráhu. Podľa lekárov si tak zachránila život.

Mala totiž obrovský nádor na mozgu, ktorý bránil v pohybe mozgovomiechového moku. Ten sa uvoľnil práve v okamihu, keď bola na horskej dráhe hlavou dole, čím sa uvoľnil aj veľký tlak na mozog, ktorý by bol inak smrteľný.

Tumor v Emminej hlave rástol zhruba od šiestich rokov. Bol veľmi nebezpečný, pretože obaľoval mozgový kmeň. Dievčine hrozilo, že po zákroku ostane vo vegetatívnom stave, uviedol portál Novinky.cz.

Nádor bol obrovský
Zobraziť galériu (2)
Nádor bol obrovský  (Zdroj: profimedia.sk)

Operácia našťastie prebehla dobre. Po nej nasledovala intenzívna liečba, vďaka ktorej sa Emma opäť naučila hovoriť,chodiť a najsť sa bez cudzej pomoci.

"Musela som absolvovať neuveriteľné množstvo hydroterapií, fyzioterapií či logopédií. Bola to skutočná drina, ale tie výsledky za to všetko stáli," zveruje sa. Okrem mierneho ochrnutia na ľavej strane tváre Emme nezostali žiadne trvalé následky. Dnes dvadsaťročná Emma sa momentálne pripravuje na kariéru učiteľky na základnej škole.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu