Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Počas protestnej akcie vrazilo auto do davu ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto

WASHINGTON/NEW YORK - Automobil vošiel v piatok do davu ľudí na protestnej akcii Okupujte Washington a troch z nich zrazil, oznámili to úrady hlavného mesta USA.

Hovorca požiarneho oddelenia Lon Walls dnes ráno povedal, že všetkých troch previezli do dvoch nemocníc v oblasti so zraneniami, ktoré ich neohrozujú na živote. Žiaden z nich nie je v kritickom stave, ale niektoré zranenia sú "dosť vážne". Stovky protestujúcich z akcie Okupujte Washington zaplnili v piatok ulice metropoly pri kongresovom paláci v centre hlavného mesta. Polícia uviedla, že všetci traja zranení sú pri vedomí.

Člen mestskej rady Tommny Wells neskôr cez Twitter oznámil, že vodiča o kúsok ďalej zastavili a zobrali do väzby. Dodal, že polícia uňho, okrem iného, preverí obsah alkoholu v krvi. Protestujúci z rovnakej akcie v New Yorku nazvanej Okupujte Wall Street sa v piatok tešili, že dostali tri záchody. Dostali ich od svojich stúpencov a sú nainštalované v budove dva bloky od Zuccotti parku, kde už vyše mesiaca kempujú. Hovorca demonštrantov Han Shan povedal, že sa pokúšali zabezpečiť si toalety už niekoľko týždňov, ale mesto nepovolilo ich postavenie v parku.

Podarilo sa to až v piatok, kedy Zjednotená federácia učiteľov umožnila umiestnenie týchto mobilných záchodov vo svojej budove na Broadwayi. Niektorí miestni obyvatelia sa ponosovali, že protestujúci robia svoju potrebu na ulici či chodníkoch a tiež na nadmerný hluk spôsobený bubnovaním.

Zvolení mestskí poslanci, ktorí zastupujú oblasť Wall Street, poslali v utorok starostovi New Yorku Michaelovi Bloombergovi list, v ktorom ho vyzvali, aby zakročil voči tomu, aby si ľudia uľavovali na verejnosti a tiež voči bubnovaniu demonštrantov, ktorí táboria v parku od 17. septembra v snahe upozorniť na ekonomickú nerovnosť a nenásytnosť spoločností.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu