Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Japonsko podporuje turizmus: Ponúkne 10 tisíc voľných leteniek

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TOKIO - Japonsko ponúkne desiatim tisícom zahraničných turistov voľné letenky, aby mohli budúci rok navštíviť krajinu. Cieľom tohto kroku je podporiť turizmus po tom, čo ho negatívne ovplyvnila stále nedoriešená jadrová kríza. Japonský úrad pre turizmus preto plánuje požiadať potenciálnych turistov, aby vyplnili online žiadosti pre bezplatné letenky a spresnili, ktorú časť krajiny by chceli navštíviť, uvádzajú noviny Jomiuri Šimbun.

Úrad potom vyžrebuje výhercov a požiada ich, aby napísali správu o svojej ceste, ktorá bude zverejnená na internete. Japonsko dúfa, že ich pozitívne skúsenosti pomôžu zažehnať medzinárodné obavy z návštevy krajiny, uvádzajú noviny. Program by mal odštartovať v apríli. Turisti si však budú musieť okrem letenky hradiť všetky ostatné náklady, ako napríklad ubytovanie.

Po marcovom zemetrasení a tsunami, ktoré vyvolali najhoršiu jadrovú katastrofu v novodobej histórii Japonska, klesol počet zahraničných návštevníkov o polovicu. Hoci v auguste to bol už len pokles o 32 percent, stále sa ešte nepodarilo dosiahnuť návštevnosť spred krízy. Vláda tvrdí, že s výnimkou poškodenej jadrovej elektrárne Fukušima I a jej okolia je Japonsko už bezpečné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu