Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Knoxová by na svojom príbehu mohla zarobiť milióny!

Amanda Knoxová
Amanda Knoxová (Zdroj: SITA)

SEATTLE - Bývalá americká študentka Amanda Knoxová, omilostená v procese vraždy v Taliansku, má šancu svoj príbeh dobre speňažiť. Ako píše agentúra AP, za práva na knižné spracovanie môže dúfať až v miliónovú sumu, za rozhovor môže žiadať až 50 tisíc dolárov a peniaze zarobí aj na filmových právach.

V Taliansku bola súdená ako spolupáchateľka vraždy britskej spolubývajúcej Meredith Kercherovej. Tá bola zavraždená v roku 2007 a Knoxová si mala odpykať 26 rokov vo väzení, jej priateľ Raffaele Sollecito 25 rokov. Talianska prokuratúra ich vinila z perverznej, sexuálne motivovanej vraždy. V pondelok súd pre nedostatok dôkazov obvinenia zrušil a Knoxová sa v utorok vrátila do USA, kde ju čakalo okrem príbuzných a známych aj mnoho novinárov.

Publikovanie príbehu vraj pomôže Knoxovej zbaviť sa nálepky vrahyňa. Rodina, ktorá sa o to snažila už počas procesu, najala napríklad už v roku 2007 novinára Davea Marriotta. Ten po návrate Knoxovej povedal, že Amanda môže zverejnením príbehu "korigovať chybné informácie, ktoré sa o nej a jej charaktere rozšírili".

Prípad podrobne sledoval publicista Bruce Merrin. Podľa neho má príbeh atraktívne znaky. Patrí k nim nespravodlivé uväznenie, preberanie prípadu v bulvári, tragédiu zavraždenej spolubývajúcej, jednoznačnú podporu rodiny Knoxovej. Záujemcovia by jej vraj za jeden rozhovor určite zaplatili 50 tisíc dolárov (38 tisíc eur). "Celý ten príbeh, v ktorom s ňou kruto zaobchádzali, ma dojal," povedal Merrin.

Všetci, ktorí pomáhali jej rodine získať peniaze na obhajobu, vraj veria, že je Knoxová naozaj nevinná. "Tu v Seattli aj inde na svete panuje pevné presvedčenie, že je nevinná," povedala seattleská právnička Anne Bremmerová. Spolupracovala so skupinou, ktorá pomohla rodine Knoxovej získať 80 tisíc dolárov na výdavky spojené s obhajobou.

Profesor komunikácie Paul Levinson z Fordhamskej univerzity odhadol, že televízne rozhovory aj kontrakty na knihu a film môžu Knoxovej zarobiť 3,5 milióna dolárov. "Ak prihliadneme k tomu, že bola vyhlásená za nevinnú, že jej rodinu stála obhajoba milión dolárov a že strávila štyri roky vo väzení, má z morálneho hľadiska právo získať každý dolár, ktorý je možný," povedal Levinson.

Marriott sa domnieva, že Knoxová prehovorí možno až za niekoľko mesiacov. Rodine odporúča, aby ustúpila do pozadia. Vybavil vraj už stovky telefonických a e-mailových prosieb o rozhovor a ponúk na práva na knižné a filmové spracovanie. O najzaujímavejších si vraj vyžiada podrobnosti.

Tri zo seattleských televíznych a rozhlasových staníc už stiahli svoj personál z blízkosti bydliska Knoxovej a rešpektujú jej právo na súkromie. "Potrebuje nájsť cestu k návratu do normálneho života a ujasniť si, čo bude robiť. Záujem o jej príbeh len tak neopadne," povedal Marriott.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu