Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šokujúci rozsudok: Najznámejšia sexuálna vrahyňa (24) je nevinná!

Amanda Knoxová
Amanda Knoxová (Zdroj: SITA)

PERUGIA - Američanku Amandu Knoxovú a jej expriateľa, ktorých taliansky súd v pondelok zbavil viny z vraždy britskej študentky, prepustili po štyroch rokoch z väzenia. Oslobodzujúci verdikt v Perugii padol potom, ako sa Knoxová a Talian Raffaele Sollecit odvolali voči pôvodnému rozsudku.

Prípad z roku 2007 sa týka zavraždenej študentky Meredith Kercherovej, ktorá bola Knoxovou spolubývajúcou. Podľa prokuratúry sa bývalý pár podieľal na jej zabití, keď sa ju snažil vtiahnuť do drogových a sexuálnych orgií. Keďže to 21-ročná Britka odmietla, zavraždili ju, pričom sa nachádzali pod vplyvom alkoholu a drog.

Knoxová označovaná v médiách za "anjela s ľadovými očami" v pondelok opakovane na súde tvrdila, že Britku nezavraždila a že obvinenie je voči nej nepodložené a nespravodlivé.

Podľa pôvodného verdiktu z roku 2009 mala Američanka stráviť za mrežami 26 rokov a Sollecit 25 rokov. Po prečítaní oslobodzujúceho rozsudku v súdnej sieni Knoxovej prišlo nevoľno a policajti ju vzlykajúcu museli pri odchode podopierať.

"Sme vďační, že Amandina nočná mora je preč. Štyri roky trpela za zločin, ktorý nespáchala," reagovala pre médiá jej sestra Deanna.

Verdikt, znamenajúci veľkú nepríjemnosť pre taliansky súdny systém, prišiel potom, ako pôvodné policajné dôkazy na báze DNA ostro kritizovali nezávislí súdni vyšetrovatelia, ktorí ich označili za nespoľahlivé.

Členovia Kercherovej rodiny, prítomní na súde, vyzerali byť zo záveru zmätení. "Rešpektujeme rozhodnutie sudcov, ale nechápeme, ako mohlo byť rozhodnutie prvého procesu tak radikálne zmenené," vyhlásila rodina.

Telo polonahej Meredith Kercherovej s vyše 40 ranami a podrezaným hrdlom našli 2. novembra 2007 v apartmáne, ktorý obývala spolu s Knoxovou. Obidve boli na univerzite v Perugii na výmennom študentskom pobyte.

Knoxová a Sollecito počas vyšetrovania a na súde trvali na svojej nevine. Tretieho obvineného, drogového dílera z Pobrežia Slonoviny, Rudyho Guedeho, odsúdili za podiel na vražde na 16 rokov.

Podľa predpokladov sa Knoxová dnes vráti do USA. Súd potvrdil odsúdenie Knoxovej za ohováranie, keď falošne obvinila z vrážd barmana Patricka Lumumbu. Trojročný trest si pritom už odpykala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu