Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zvrhlá súťaž: Študentka pri jedení čili skolabovala, dvakrát!

Študentka Curie Kim skončila v nemocnici
Študentka Curie Kim skončila v nemocnici (Zdroj: thesun.co.uk)

EDINBURGH - Niekto to rád štipľavé, ale účastníci súťaže v jedení korenených jedál v Škótsku odpadli v mukách, keď si na podujatí nazvanom "najpálivejšie čili na svete" odhryzli viac, ako mohli zniesť.

Jednu účastníčku hospitalizovali dvakrát a ďalší sa zvíjali od bolesti, dychčali a vracali. Stalo sa im to po ochutnaní jedla Kismot Killer v indickej reštaurácii Kismot v Edinburghu, kde sa v sobotu 1. októbra konala charitatívna súťaž v jedení. Kismot Killer obsahuje najštipľavejšiu odrodu čili papričiek Bhut jolokia, ktoré sa pestujú napríklad v Indii a Bangladéši.

Majiteľ Abdul Ali zorganizoval podujatie, aby vyzbieral peniaze na hospic pre deti. Uznal, že na budúci rok bude musieť priebeh súťaže pribrzdiť a nestupňovať pálivosť podávaných jedál do extrému. Veď prvým desiatim účastníkom tohtoročného podujatia prišlo zle a druhá desaťčlenná skupina odmietla súťažiť.

Ali priznal, že "zabijacké" jedlo v minulosti spôsobilo krvácanie z nosa. Všetci účastníci vopred podpísali dokument, že sa vzdávajú práva na odškodné, a reštaurácia im zabezpečila prvú pomoc zdravotníkov. Súťažiacich však napriek tomu zaskočil počet stolovníkov, ktorým prišlo nevoľno.

Škótska záchranná služba však nevidela na podujatí jeho zábavnú stránku. "Vyzývame organizátorov, aby prehodnotili spôsob, akým budú súťaž v budúcnosti viesť," uviedla služba vo vyhlásení.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu