Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Muž (67) prežil po autonehode šesť dní v rokline

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LOS ANGELES - Američan prežil po páde svojho automobilu do rokliny šesť dní v kalifornskom lese. Podľa televízie CNN sa živil lístím a pil vodu z potoka. O prípade Davida Lavaua informovala v piatok stanica CNN.

Muž z kalifornského Lake Hughes stratil na vidieckej ceste kontrolu nad svojím autom a spadol s ním do priepasti hlbokej asi 60 metrov. Dopadol do hustého krovia a prvú noc strávil v aute. "Nasledujúci deň sa dostal von a zbadal iné zrútené auto, za ktorého volantom ešte sedel vodič, ale bol mŕtvy. Vyzeralo to, že už tam nejakú dobu je," uvádza sa v správe kalifornskej dopravnej hliadky.

Rodina Lavaua začala zháňať 23. septembra, keď sa nevrátil domov. Príbuzní sa vydali na cestu a pomaly prechádzali dlhý úsek plný zátok. Než sa im ho vo štvrtok podarilo nájsť, bol Lava odkázaný len na lístie, hmyz a vodu z potoka. Našiel ho syn Sean, ktorý začul z cesty nad kaňonom slabé volanie o pomoc. Zliezol dole k otcovi a oboch ich potom vytiahli hasiči. Otca, ktorý utrpel zranenia hospitalizovali.

Jeho stav je vážny, ale nie je v ohrození života. Má vraj zlomené tri rebrá, vykĺbené rameno, zlomenú ruku a pomliaždený chrbát. Domov ho možno pustia za tri dni. Ošetrujúcemu lekárovi nehodu opísal tak, že keď sa večer vracal domov, oslnili ho reflektory protiidúceho auta, zabrzdil a zrútil sa zo svahu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu