Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Žralok sa dostal na dosku surfera a odhryzol mu kus mäsa!

Záchranári poskytujú prvú pomoc napadnutému surfistovi
Záchranári poskytujú prvú pomoc napadnutému surfistovi (Zdroj: adelaidenow.com.au)

SYDNEY - Dvadsaťosemročný austrálsky surfer si hneď na začiatku roka vybral veľkú dávku šťastia. V utorok ho na pláži Avoca v Gosforde napadol žralok, napriek tomu vyviazol len s relatívne ľahším zranením. Svoju skúsenosť z napadnutia stihol popísať aj okolitým svedkom.

"Dorazil som na pláž a zbadal ženu, ktorá kričala na nejakého surfistu, aby vyliezol z vody, že je tam žralok. V tej chvíli som ešte nevedel, že aj niekoho pohrýzol. Okolo toho muža, ktorý silno krvácal, sa zhŕkli ľudia," opísal situáciu po útoku svedok Jack Gencher.

Surfistu, ktorý býva neďaleko pláže, napadol morský predátor okolo ôsmej hodiny večer miestneho času. V nemocnici mu ošetrili päťcentimetrovú ranu na pravej ruke a prehryznuté zápästie. Než pre neho prišla záchranka prišla, opísal, čo sa stalo.

"Povedal nám, že sa žralok dostal na jeho dosku a zo zdvihnutej ruky mu skrátka odhryzol kus mäsa," uviedol očitý svedok Adam Harpaz. "Žralok bol vraj dlhý ako jeho surf, teda asi 1,8 metra. Keď sa mu zahryzol do pravej ruky, ľavou rukou ho duchaprítomne udrel a rýchlo doplával k brehu," dodal Gencher.

Nebezpečenstvo napadnutia je podľa inšpektora Brada Folitarika najväčšie v ranných a večerných hodinách. "Je to čas žraločieho kŕmenia, surfisti by si to mali uvedomiť," povedal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu