Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Obeť "smrtiacej pláže": Surfera (†25) zabil krvilačný žralok!

Mladík útok žraloka neprežil Zobraziť galériu (2)
Mladík útok žraloka neprežil (Zdroj: Roger Bulbring)

EASTERN CAPE - Surfer Ngidi Msungubana neprežil útok žraloka pri najnebezpečnejšej pláži sveta v juhoafrickom Port St Johns. Predátori v týchto miestach majú na svedomí už šesť ľudských životov za posledných päť rokov.

Kým sa mladíka podarilo vytiahnuť na breh, bojoval so žralokom takmer päť minút. Na pomoc mu síce pribehol člen pobrežnej hliadky, ale už bolo neskoro. Msungubana pri prevoze do nemocnice zraneniam podľahol.

Obeť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Roger Bulbring)

"Muž surfoval vo vode hlbokej sotva meter a pol. Svedkovia, ktorí boli v blízkosti vypovedali, že zápas muža so žralokom trval okolo piatich minút, potom sa voda sfarbila krvou," opísal tragédiu hovorca zdravotníkov pre denník Daily Mail.

Ide už o šiesty smrtiaci útok na rovnakom mieste za posledných päť rokov. Neblaho preslávená pláž si tak získala prezývku "smrtiaca".

Hovorca poznamenal, že je potrebné vyšetriť príčinu nezvyčajne častých napadnutí. Jedným z dôvodov môžu byť aj tradičné obete, ktoré prevádzkujú kresťanskí vyznávači. Veriaci pri rituáloch vhadzujú do mora mŕtve ryby, tie sa potom môžu stať pre žraloky neodolateľným lákadlom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu