Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Na českom gymnáziu útočil šialenec (15): Som terorista, kričal!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/CHOMUTOV - Gymnázium v českom Chomutove vydesil dnes ráno jeden z nových prvákov. Chlapec (15), ktorý mal na ZŠ samé jednotky a predpovedali mu skvelú budúcnosť, sa ozbrojil nožom a paličkou na mäso a vydal sa do kancelárie školskej sekretárky.

Bolo asi pol deviatej ráno, keď vošiel a s oboma zbraňami ju napadol. Kričal pritom, že je členom teroristickej organizácie, ktorá obraňuje záujmy Českej republiky a chce zmeniť pomery. Nožom mal bodnúť do hlavy aj ženu, ktorá bola u sekretárky na návšteve.

"Chcel som práve vyjsť na chodbu, keď som začul krik z kancelárií," popisoval udalosť riaditeľ školy Jaroslav Zahrádka. Spolu so školníkom dobehli na miesto a vyčíňajúceho mladíka sa pokúsili zadržať.

"Keď sme chlapca premohli a držal som ho na zemi, nejavil žiadne známky vypätých emócii alebo opitosti. Choval sa racionálne, bez vzrušenia. Ako by ho niekto naprogramoval. Bolo to dosť neskutočné," uviedol riaditeľ.

Doráňaná sekretárka skončila s reznými ranami a otrasom mozgu. V nemocnici skončil aj mladík, ktorý si s nožom spôsobil drobné zranenia. O stave druhej ženy zatiaľ neinformovali.

Nikto nevie pochopiť, prečo chlapec zaútočil. Bol premiantom a údajne s ním doteraz neboli žiadne problémy. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu