Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Školáci na Rimave žili v strachu: Napádal ich šialený Róm s nožom!

Obec Rimavská Baňa
Obec Rimavská Baňa

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA - Nepochopiteľné útoky zažili pred časom žiaci základnej školy v Rimavskej Bani. Napádal ich mladý Róm ozbrojený motýlikom. Žiadal od nich banálne veci a potom ich bil, škrtil, či hrozil smrťou. Policajtom sa ho už podarilo zadržať.

Výčiny sa mali odohrať ešte v septembri. Mladík najprv prišiel na školský dvor ZŠ v obci, podišiel ku jednému z chlapcov (13) a žiadol od neho centrofixku. Podľa Plusky je útočníkom 15-ročný ôsmak, ktorý prepadol.

"Keď mu chlapec povedal, že mu ju nedá, páchateľ z vrecka vytiahol nožík, ktorým sa oháňal a žiadal si centrofixku opätovne. Potom čo si poškodený sadol na lavičku, páchateľ k nemu pristúpil odzadu a priložil mu nôž ostrou stranou čepele ku krku," popisovala incident banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková.
 
Šialenec chlapcovi hrozil, že ho zareže. "Nôž potom odložil do vrecka, pristúpil k poškodenému a podkopol ho, pričom chlapec spadol na zem a páchateľ ho začal škrtiť oboma rukami," uviedla Vašková. Po čase prestal a centrofixku si vynútil.  
 
"Podobný strach zažil v septembri aj ďalší chlapec, ktorému sa páchateľ jedného dňa bezprostredne po vyučovaní vyhrážal ublížením na zdraví. Páchateľ na autobusovej zástavke neďaleko základnej školy povedal chlapcovi (13), aby nešiel na autobus, lebo mu ublíži. Pritom vytiahol z vrecka nožík, ktorý poškodenému priložil k mikine v oblasti brucha so slovami, že preč neodíde. S nožíkom, sa chlapcovi opieral o brucho, pričom nôž odtiahol až na upozornenie od ďalšieho chlapca," pokračovala hovorkyňa.
 
Agresora sa v týchto dňoch podarilo vypátrať. Čaká za mrežami s obvinením z vydierania, za čo si môže posedieť až 10 rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu