Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

V Katalánsku zakázali býčie zápasy, s tradíciou sa lúčili davy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BARCELONA - Poprední španielski matadori sa v sobotu zišli na poslednom víkende býčích zápasov v Katalánsku, kde krvavý šport zakázali. Davy fanúšikov ich po zápasoch niesli niekoľko kilometrov z koridy do hotela.Poprední španielski matadori sa v sobotu zišli na poslednom víkende býčích zápasov v Katalánsku, kde krvavý šport zakázali. Davy fanúšikov ich po zápasoch niesli niekoľko kilometrov z koridy do hotela.

Najlepší "toreros", vrátane populárneho Josého Tomása, v barcelonskej aréne La Monumental dnes vystúpia posledný raz.
      
Zákaz býčích zápasov vstúpi do platnosti 1. januára 2012, tento víkend je však posledný v sezóne.
      
Konzervatívne noviny El Mundo, ktoré býčie zápasy podporujú, zverejnili analýzu ekonóma, ktorý poukázal na hospodárske straty mesta v dôsledku zákazu. Býčie zápasy sú povolené vo všetkých zvyšných španielskych regiónoch okrem Kanárskych ostrovov, kde ich zakázali v roku 1991. Denník priniesol aj stručné profily toreadorov, ktorí sa v Katalánsku preslávili, a tých, ktorí v koride zahynuli - vrátane štyroch zabitých v barcelonskej La Monumental.
      
Matador Julián López, známy pod prezývkou "El Juli," vyhlásil, že je smutný a nahnevaný z toho, že už nebude môcť s býkmi zápasiť v barcelonskej koride. "Je to taká nádherná aréna s veľkou tradíciou, tak pre toreadorov aj pre túto národnú oslavu," povedal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu