Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sizov prežil pád lietadla Jak-42, pretože nebol pripútaný!

Zničené lietadlo Jak-42 Zobraziť galériu (2)
Zničené lietadlo Jak-42

MOSKVA - Nové podrobnosti z prvého výsluchu palubného inžiniera Alexandra Sizova (53), ktorý ako jediný pred viac ako dvoma týždňami prežil haváriu lietadla Jak-42 pri Jaroslavli, priniesli dnes ruské médiá.

Lekári vyšetrovateľom povolili každodenný rozhovor sa Sizovom, ktorého stav označujú za uspokojivý. Výsluch jediného žijúceho svedka, ktorý má byť prepustený z nemocnice do 14 dní, ale nesmie trvať dlhšie ako hodinu.

Sizov podľa serveru Newsru.com nevie, kto pri osudnom štarte lietadlo pilotoval. Pohyboval sa v tých chvíľach mimo pilotnú kabínu, v priestore pre cestujúcich. Počas štartu si žiadnych zvláštnych okolností nevšimol. Okamih katastrofy si nepamätá, spomína si len, ako sa ocitol vo vode obklopený horiacim petrolejom.

Sizov vypovedal, že v prednej časti lietadla za kabínou pilotov sedeli tréneri a vedenie hokejového klubu Lokomotiv Jaroslavľ. Hráči obsadili hlavný priestor pre cestujúcich, v zadnom batožinovom priestore bolo uložené hokejové vybavenie. Sám Sizov bol v čase havárie v zadnej časti lietadla a o situácii v pilotnej kabíne mu nie je nič známe.

V okamihu pádu Sizov nebol pripútaný, a len vďaka tomu bol vraj schopný vymaniť sa vo vode z trosiek, napísal portál Lifenews.com.

Oficiálna správa medzištátneho leteckého výboru (MAK) potvrdzuje, že Sizov žiadne nové zásadné informácie vedúce k objasneniu tragédie neposkytol. Vyšetrovatelia teraz spoliehajú na počítačovú simuláciu letu a test štartu s lietadlom rovnakého typu na letisku Žukovskij pri Moskve.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu