Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Pasažieri sa opili na palube, pri pristávaní asistovali stíhačky

Lietadlo tesne po pristáti Zobraziť galériu (2)
Lietadlo tesne po pristáti

NEW YORK - Dve stíhačky F-16 asistovali v nedeľu pri pristávaní lietadla spoločnosti American Airlines na letisku J.F. Kennedyho v New Yorku. Informovali o tom americké médiá.

Podľa televízie NBC privolalo Severoamerické veliteľstvo protivzdušnej obrany (NORAD) stíhačky na pomoc po tom, čo sa traja cestujúci letu 34, ktorý odštartoval z Los Angeles, zamkli v kúpeľni a odmietli odtiaľ vyjsť. Lietadlo pristálo v New Yorku o 16.10 h miestneho času (22.10 h SELČ). Spomínané tri osoby boli v tom čase stále zamknuté v kúpeľni.

Hovorca NORAD John Cornelio potvrdil, že vojenské lietadlá sa k civilnému letu 34 pripojili asi 160 kilometrov západne od New Yorku a sprevádzali ho, až kým nepristál. Nemenovaný bezpečnostný predstaviteľ agentúre AP povedal, že udalosť nemá súvis s terorizmom.

Televízia NBC s odvolaním sa na viaceré zdroje uviedla, traja cestujúci boli opití a odmietli sa riadiť pokynmi posádky. Pozornosť vzbudili tým, že chodili často na toalety a zdržiavali sa tam dlho.

Incident sa stal v deň desiateho výročia teroristických útokov na USA. Najmä v New Yorku a Washingtone panovali v nedeľu sprísnené bezpečnostné opatrenia v súvislosti s údajnou hrozbou teroristických útokov na tunely alebo mosty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu