Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Útoky na Ikea: Stojí za nimi jeden páchateľ

Ilustračné foto
Ilustračné foto

GENT HAAG - Nedávne útoky na predajne švédskeho nábytkárskeho koncernu Ikea vo viacerých európskych štátoch má pravdepodobne na svedomí jediný páchateľ.

Vyplýva to z informácií Europolu, ktorý v piatok večer zverejnil aj popis podozrivého vo veku 35-45 rokov a navyše na svojej webovej stránke aj fotografiu tmavovlasého muža so slnečnými okuliarmi pri vstupe do jednej z predajní.

Podozrivého zachytili bezpečnostné kamery pred výbuchmi v holandskom Eindhovene a belgickom Gente, uviedla európska policajná inštitúcia. Navyše ho svedkovia videli na úteku z miesta činu.

Vyšetrovatelia predpokladajú, že páchateľom bol vo všetkých prípadoch ten istý muž, Europol preto požiadal občanov o pomoc pri identifikácii podozrivého.

V uplynulých mesiacoch explodovali menšie nálože vo viacerých filiálkach Ikey vo Francúzsku, Holandsku, Belgicku a Nemecku. Spôsobili materiálne škody, zranili ľudí, pričom jedna z nich mohla mať aj fatálne účinky, konštatuje sa v stanovisku Europolu.

Iba začiatkom septembra sa českým pyrotechnikom podarilo včas zneškodniť nálož pred predajňou Ikey v Prahe-Zličíne, preventívne však evakuovali celkovo štyri prevádzky v Prahe, Brne a Ostrave.
      Motív páchateľa zatiaľ nie je známy, belgická prokuratúra však predpokladá, že môže ísť o vydieranie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu