Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

IKEA chce v Európe vybudovať sieť lacných hotelov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŠTOKHOLM - IKEA chce v Európe vybudovať sieť lacných hotelov. Nasleduje tak trend lacného, ale moderne vybaveného ubytovania. Rozvoj v tomto segmente patrí vďaka lacným letenkám a znižovaniu nákladov na služobné cesty zo strany firiem k najrýchlejšie rastúcim v oblasti hotelierstva.

Sieť by mala mať 100 hotelov, ktorá nebude mať značku IKEA a jej hotely nebudú vybavené nábytkom skupiny. Je to doteraz najväčší realitný projekt nábytkárskeho koncernu. Dopyt po lacnom, ale štýlovom ubytovaní je vysoký a stále rastie z dôvodu úspor firiem aj domácností, uviedol Harald Muller, predstaviteľ realitnej divízie koncernu Inter IKEA, ktorá vlastní značku aj koncept IKEA. "Lacné dizajnové hotely sú dnes najrýchlejšie rastúcim hotelovým segmentom."
      
IKEA otvorí svoj prvý hotel zrejme v roku 2014 v Nemecku a sieť bude mať na starosti medzinárodný prevádzkovateľ hotelov. "Nebude v ňom nábytok IKEA," povedal Muller. "Nie je to hotel IKEA. Je to pokračovanie našich normálnych investičných aktivít v oblasti realít."
      
Inter IKEA už vlastní niekoľko hotelov a pracuje na ďalších. Nový projekt však bude prvou hotelovou sieťou spoločnosti. Inter IKEA už hľadá a kupuje pozemky pre budúce hotely siete.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu