Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Prvé zábery pádu lietadla z 11. septembra: Autor videa zomrel!

V diaľke vidno stúpajúci dym
V diaľke vidno stúpajúci dym (Zdroj: youtube/cnn)

JOHNSTOWN - Objavilo sa pravdepodobne prvé video z havárie lietadla United Airlines v západnej Pensylvánii z 11. septembra 2001! Noviny Tribune-Democrat informovali, že video nakrútil a nahovoril Dave Berkebile, ktorý tohto roku vo februári zomrel. Príčina smrti nie je známa. Autor pokojným tónom uviedol, že lietadlo spadlo niekoľko kilometrov od jeho domu v Berline v okrese Somerset.

Berkebile dal pád stroja do súvisu s ďalšími teroristickými útokmi počas dňa. Na video-zázname je vidieť, ako stúpa sivý dym v tvare hríba - iba niekoľko minút po havárii. Oznámila to dnes tlačová agentúra AP.

"Pravdepodobne vybuchla teroristická bomba na palube," uviedol muž, ktorý dodal, že explózia otriasla jeho domom, ktorý sa nachádzal približne 20 kilometrov od miesta pádu neďaleko Lambertsville Road.

Zábery sa Američanovi podarilo zachytiť náhodou, keď sa spolu s manželkou Cathy chystali filmovať hory pre jej rodinu žijúcu v meste. Zo svojho pozemku mal Dave veľmi dobrý výhľad.

Donna Glessnerová z amerického federálneho úradu Správa národných parkov (NPS) - do ktorého kompetencie patria aj pomníky a historické pamiatky - uviedla, že ide pravdepodobne o prvý záznam havárie v Shanksville.

Let č. 93 sa skončil haváriou v odľahlej oblasti Pensylvánie juhovýchodne od Pittsburghu, keď pasažieri bojovali so štyrmi únoscami. Zahynulo 40 cestujúcich a členov posádky.

Havária letu č. 93

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu