Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Kaddáfího syn Sajf Islám: Otec je v poriadku, nikto z nás sa nevzdá

Sajf Islám
Sajf Islám

TRIPOLIS - Syn Muammara Kaddáfího, Sajf Islám, vyhlásil, že sa za žiadnych okolností nemieni vzdať povstalcom a spolu so stúpencami líbyjského vodcu je odhodlaný bojovať proti nim do posledného muža.

Ako uviedol Sajf Islám v stredu prostredníctvom zvukovej nahrávky, ktorú odvysielala líbyjská televízia, prihováral sa z okrajovej časti Tripolisu, pričom povedal, že jeho otec žije a je v poriadku.

Ozbrojení stúpenci Muammara Kaddáfího, ktorí sa sústreďujú v meste Baní Walíd, podľa Sajfa Isláma vyhlásili, že sú pripravení zahynúť vo svojej vlasti. "Nikto z nich sa nevzdá," povedal Kaddáfího syn.

K jeho vyhláseniu došlo len niekoľko hodín po tom, ako jeho brat Sádí ponúkol povstalcom rokovania o zastavení krviprelievania a vytvorení spoločnej dočasnej vlády.

Povstalecký veliteľ v Tripolise Abdal Hakim Belhaž v stredu uviedol, že Sádí Kaddáfí sa snažil dohodnúť podmienky pre svoju vlastnú kapituláciu. On to však neskôr poprel s tým, že jeho cieľom je zastaviť krviprelievanie a na tom sa chce dohodnúť s povstalcami.

Rozporuplné zvukové nahrávky, ktoré adresovali synovia skrývajúceho sa líbyjského vodcu, prichádzajú v čase, keď povstalcom zostáva dobyť už len dve Kaddáfího dŕžavy, jeho rodisko Syrtu a púštne mesto Baní Walíd po tom, ako sa povstalci zmocnili Tripolisu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu