Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Mladý Čech lákal ženy na modeling, skončili v Belfaste v nevestinci

Ilustračné Foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné Foto

LONDÝN - Severoírska polícia zadržala mladého Čecha, ktorý údajne viedol gang, ktorý dopravoval do Veľkej Británie východoeurópske ženy a sexuálne ich vykorisťovali. Oznámila to dnes na internete britská rozhlasová a televízna stanica BBC.

Čech (29) bol zadržaný minulý týždeň pri operácii, ktorej predchádzalo trojmesačné pátranie. V jeho rámci boli zadržaní aj ďalší muži a jedna žena a bolo oslobodených šesť predpokladaných obetí gangu.

Proti Čechovi bolo vznesené obvinenie zo sexuálneho vykorisťovania a z prevádzkovania nevestinca. Jeho prepustenie na kauciu súd odmietol.

Zástupkyňa prokuratúry Nicola Auretová podľa BBC povedala, že ženy boli privezené do Severného Írska a umiestňované do nevestincov v oblasti Belfastu. Často si vraj mysleli, že v Belfaste ich čaká práca v modelingu. Český vodca gangu im údajne zabavovali 80 percent zárobku, pričom ich sadzba bola 100 libier (112 eur) za pol hodiny a 160 libier (180 eur)za hodinu služby.

Jedna z nich podľa Auretovej povedala, že jej bolo povedané, že ak nebude pracovať ako prostitútka, nebude jej dovolené sa do Českej republiky vrátiť.

Tri ženy údajne už predtým pracovali v pornopriemysle, ale aj tak tvrdia, že boli vykorisťované.

Obhajca zadržaného Čecha povedal, že údajné obete pracovali v sexuálnom priemysle v Českej republike a že jeho klient im len pomáhal k lepším zárobkom. Vyhľadával ich vraj s pomocou internetu a hovoril im, že v Severnom Írsku si môžu zarobiť viac. "Všetky sem prišli v skutočnosti ako ekonomickí utečenci," povedal advokát.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu