Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Do únosu a zneužívania Srbky sú zapletení aj Slováci

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: childsupportlawhub.info)

VIEDEŇ - Ďalší prípad obchodu s bielym mäsom odhalila dolnorakúska polícia, ktorá v pondelok zadržala aj päť podozrivých. Sú medzi nimi aj 39-ročný občan SR a 25-ročný Slovák, žijúci vo Viedni. Obaja sa mali podieľať na ilegálnom prevoze 27-ročnej Srbky do Rakúska, respektíve poskytovaní rôznych služieb pri jej strážení a riadení motorových vozidiel.

K zavlečeniu Srbky do Rakúska malo, ako to vyplýva z dnešnej informácie rakúskej tlačovej agentúry APA, dôjsť 8. novembra. Páchatelia ženu "odkúpili", zadržiavali a nútili k prostitúcii. Pátranie po nej sa v Rakúsku rozbehlo po tom, čo sa jej z mobilného telefónu jedného zo zákazníkov podarilo zavolať príbuznému do Srbska, že je zadržiavaná v byte vo Viedni, kde jej ubližujú a nútia ju k prostitúcii.

Hlavou kriminálnej skupiny bol 32-ročný Viedenčan, jeho ďalšími komplicmi jeho manželka, 29-ročný Srb žijúci vo Viedni a spomínaná dvojica Slovákov. Polícia však nevylučuje ďalších spolupáchateľov, a to aj v Srbsku, pričom predpokladá, že oslobodená Srbka nebola jedinou obeťou skupiny.

Traumatizovaná žena vo výpovedi uviedla, že ju "kúpili" za 2500 eur, cez Maďarsko ju previezli do Rakúska a vo Viedni zavreli v byte. Nesmela ho opustiť, bola pod neustálym dozorom, sotva dostala čosi najesť a musela denne poskytnúť služby až šiestim záujemcom. Jej odmenu vo výške 120 eur/hodinu a osobu si ponechali páchatelia.

Iba v stredu preniklo v Rakúsku na verejnosť, že skupina Bulharov tam prepravila krajanov a nútila ich v alpskej republike k žobraniu a prostitúcii. V tejto súvislosti zadržali sedem osôb, známych je už 31 poškodených.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu