Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Luxusné hotely na Maledivách mali ponúkať prostitútky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MALE - Maledivské ministerstvo turistiky nariadilo uzavrieť všetky kúpele, salóny krásy a masážne salóny, ktoré sú súčasťou luxusných hotelov. Urobilo tak po protestoch islamskej opozície, ktorá tvrdí, že v týchto zariadeniach sa nehanebne rozmáha prostitúcia. S odvolaním sa na oznámenie úradov o tom dnes informovala agentúra AFP.

Ministerstvo turistiky nariadilo s okamžitou platnosťou hotelom, aby uzavreli všetky svoje masážne salóny a ďalšie podobné zariadenia. Napríklad Huvafen Fushi zatiaľ na to však podľa AFP nereagoval. Jeho vedenie rovnako ako ďalší hoteliéri sa domnievajú, že vláda iniciatívu ministerstva nepodporí, aby neohrozila turistický priemysel, ktorý patrí k hlavným zdrojom príjmov v tejto krajine. Maledivy s 330.000 obyvateľov tento rok navštívilo 850.000 turistov.

Údajnú prostitúciu v hotelových kúpeľoch a salónoch krásy odsúdila opozičná strana Adhaalas, ktorá je zastúpená konzervatívnymi moslimami. V metropole Male zorganizovala dokonca protestné demonštrácie.

Maledivský prezident Našíd Muhammad na protesty reagoval výzvou obyvateľstvu, aby odmietlo náboženský extrémizmus a ďalej podporovalo liberálny islam.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu