Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Kúpila si fejkovú kabelku, dostala pokutu 200 eur!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

JESOLO - Veľmi draho vyšla jednu rakúsku turistku taška talianskeho módneho domu Prada, ktorú si kúpila na pláži v talianskom letovisku Jesolo. Policajtom totiž musela zaplatiť 200-eurovú pokutu za nákup falšovaného značkového výrobku, informovali talianske médiá.

Predavač utiekol, keď uvidel policajtov. Pri úteku stratil ďalšiu falošnú značkovú tašku, ktorú polícia zabavila, napísal denník Il Gazzettino.

Už vlani v lete dali policajti pokutu vo výške 1000 eur turistke z Viedne, ktorá si na pláži kúpila falšovanú peňaženku údajne luxusnej značky Louis Vuitton, poznamenala agentúra APA.

Letovisko Jesolo pritvrdzuje svoj ​​boj proti predaju značkových falzifikátov pouličnými obchodníkmi. Na talianskych plážach kvitne každé leto obchod s plagiátmi. Tisíce predavačov tam ponúkajú sfalšované CD, DVD, hodinky a slnečné okuliare. Ako vyplynulo z jednej ankety, kupuje takýto tovar vyše polovica Talianov. Väčšina sa ospravedlňuje tým, že značkové výrobky sú príliš drahé.

"Vu cumpra", tak sa s obľubou pohŕdavo hovorí pouličným predajcom. V preklade to znamená "Chceš kúpiť?" s posmešným poukazom na úbohú znalosť taliančiny u predavačov. Kto sa vydá na výpravu za výhodnou kúpou, nebude sklamaný: ponúka sa tu jednoducho všetko.

Mnohí predavači prišli do Talianska ilegálne a nemajú povolenie na pobyt ani na prácu. Po stovkách si ich najíma mafia falšovateľov, ktorá v tajných úkrytoch vyrába "značkové" DVD, CD alebo počítačové hry a potom ich distribuuje. Baštou tejto "podnikateľskej činnosti" je Neapol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu